Case

AXA Bike Security

Ontwikkeling gamechanging webapplicatie: sleutelservice

Vraag

AXA Bike Security vroeg ons om mee te denken over een nieuwe website, waarin de business line fietsonderdelen beter tot zijn recht komen. AXA gaf aan dat zij op zoek waren naar een totaal-ontzorger die rekening houdt met verschillende zaken, waaronder de ICT-applicatie in de website: de sleutelservice.

Aanpak

In samenwerking met directie, de productmanager en de salesmanager, ontwikkelden wij een nieuwe website met webapplicatie waarin men een fietssleutel op basis van de het unieke sleutelnummer kan bestellen. Doordat we de applicatie koppelden aan de productiemachine, het ERP-systeem en het betalingssysteem, is er een geautomatiseerd proces tot stand gekomen dat zorgt voor een goed ingericht logistiek proces.

Daarbij hebben we de medewerkers in de fabriek ingewerkt in het probleemloos produceren van de fietssleutels. En de callcenter-medewerkers meegenomen in de veranderde aanpak voor een vlekkeloos totaalproces, waarbij zij optimaal werden ingezet enkel op de punten waar dit nodig was.

Resultaat

Binnen 9 maanden na opdracht bestelden er ruim 9k klanten via onze website en webapplicatie probleemloos één of meerdere unieke AXA-fietssleutels, inclusief correcte betaling en orderstatus. Voor het eerst in 9 jaar had de financieel directeur de juiste feitelijke informatie en inzicht in de betalingen. De processen werden effectiever en de winst steeg drastisch. Zo ging de AXA sleutelservice van hoofdbreker naar winstpakker.

Vragen over de case?

Kevin Jansen
Business Development Manager

Delen:

Meer cases